Skip to content

Glutenfritt, sockerfritt och mjölkfritt bananbröd som är gudomligt gott

Till mina yoga-event och retreat brukar jag baka bananbröd. Det är det perfekta fikat som är så där härligt sött och lite mättande, helt underbart! Jag har fått många frågor om receptet och jag har utgått från lite olika recept och knåpat ihop ett som jag tycker blir väldigt bra och gottigt! Receptet är glutenfritt, fritt från vitt socker och mjölkfritt så att så många som möjligt kan ta del av det. Och när min mamma åt det första gången kunde hon inte tro att det inta var något vitt socker i - så sött, saftigt och gott blir det!  Det är inspirerat av Bodybuddys ljuvliga bananbröd fast på Rooteds sätt! Här kommer det:

Glutenfritt, sockerfritt och mjölkfritt bananbröd som är gudomligt gott! (ja nyttigt kan vara GOTT)

Ingredienser

3 övermogna bananer + 1 till topping
3 ägg
2 dl mandelmjöl
1,75 dl glutenfri mjölmix
0,75 dl honung
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
0,5 dl kanel
3 msk chiafrön
3 msk hampafrön 
2 msk kokosolja
Valfria frön för dekoration, jag använder mig ofta av pumpakärnor, solrosfrön och sesamfrön. 

+ kokosolja och lite extra mandelmjöl att olja och bröda formen med 

Gör såhär

Sätt ugnen på 180 C varmluft.

Smält kokosoljan och honungen i mikron eller på en kastrull så det blir flytande. Mosa bananerna i en bunke och vispa ihop med ägg och kokosolja- och honungsblandningen med elvisp. 

Blanda sedan i alla torra ingredienser i bunken. Rör om alltihop snabbt och häll ut i en brödform som är smörjd och brödad med kokosolja och mandelmjöl .

Skär den sista banen mitt itu och placera ovanpå och tryck till försiktigt. Sprinkla fröna på och grädda sedan i nedre delen av ugnen i ca 40-45 minuter. Låt svalna helt innan du skär upp. Jag brukar toppa med lite gojibär till servering. ÄT & NJUT!

 

 

Leave a message

Your email won't be shared with others.

Your cart

Cart empty

Start shopping

Select options