Skip to content

Nyårs reflektioner och intentioner - övning

Gott nytt år på er!
Igår höll jag en nyårsklass tillsammans med en kär vän och yogakollega Therese på studion där vi båda håller klasser. Det var en så fin stund där vi yogade tillsammans och sedan landade in i en reflektionsdel av klassen. Vi hade skapat ett worksheet för att reflektera över året som gått och de olika delarna i livet för att sen utifrån den kunna sätta en intention av något man vill bjuda in mer av under 2024. 
Det är en sån mysig övning och relativt enkelt sätt att reflektera över året som har gått så jag tänkte dela den med er här! 
Arbetsbladet kommer finnas att ladda ner här så du kan printa eller rita av det. 
Ta fram lite härliga färgpennor och börja på en del av cirkeln som du dras till. Den är uppdelad i olika kategorier som representerar olika delar av livet. När du börjar finns namnet på kategorin och öven en liten frågeställning eller fras för att hjälpa dig lite på traven och fp tankarna att börja snurra kring just denna delen av ditt liv. Börja sedan känn efter hur mycket av denna delen du upplever att du gjort/prioriterat under året. Till exempel hur mycket tid du låtit dig själv bli och vara kreativ under året. Där närmast cirkelns mitt av tårtbiten är inte alls mycket och hela vägen ut är supermycket. Du fyller då in med din färgpenna hur mycket du upplever att du prioriterat detta under året. 
När du fyllt i hela cirkeln kan du sedan börja skriva fritt kring dessa olika delar om det var någon del som väckte mycket tankar och känslor eller bara något du vill reflektera djupare kring. 
När du gjort dessa två steg får du med hjälp av det visuella från cirkeln och texten du skrivit en bra överblick över hur ditt år har sätt ut och kanske kan du dra en slutsats kring om det är något du vill bjuda in mer av i 2024. Det är utifrån detta du kan sätta en intention. Det kan vara ett ord eller en mening. Det som resonerar och känns mest rätt för dig. Om till exempel de olika delarna i din cirkel är väldigt spretiga och olika mycket så kan din intention vara ordet Balans - att du vill få mer balans mellan alla eller några delar av livet. 
Detta är en mening eller ett ord du kan komma tillbaka till gång på gång under året för att påminna dig om hur du vill att ditt år ska utforma sig. 
När du gjort denna övningen kan det vara fint att bara sätta sig en stund med den intentionen du valt och det du reflekterat över i en meditation, guidad eller tyst och bara låta det du kommit fram till få sjunka in. Jag delar den guidade mediation vi gjorde på klassen som en inspelad version här om du skulle vilja göra den. Den är på engelska, men väldigt fin att göra ändå🧡
Ladda ner pdf:en med här
Länk till meditationen här 
Från våran klass
Önskar dig en fin start på året!
Många kramar, 
Alice, Rooted
Leave a message

Your email won't be shared with others.

Your cart

Cart empty

Start shopping

Select options